Over ons

Dit is een initiatief van de Ondernemersvereniging Pernis en mede tot stand gekomen dankzij de Gemeente Rotterdam.

Het dorp Pernis staat landelijk bekend om de havens en verschillende olieraffinaderijen. Wat veel mensen niet weten dat Pernis omringt is door veel groen, hetgeen een uniek dorps karakter maakt. ‘De Parel van de Rijnmond’ wordt het in de volksmond wel genoemd.
Van oudsher is Pernis een boerendorp waar vanaf de 18de eeuw de zeevisserij ontstond. In de hoogtijdagen voeren 22 Pernisse sloepen. Vandaag de dag is er nog een beroepsvisser actief in de haven van Pernis.

Je komt vanuit de Beneluxtunnel met de fiets vanuit Schiedam richting Pernis.

Bij de uitgang van de fietstunnel staat momenteel nergens een duidelijke aanduiding waar men heen voor Pernis. Wat wij willen is meer bekendheid voor het dorp Pernis. Het negatieve imago ombuigen met eenvoudige middelen.

Een groot bord met een QR code en de naam Rondje Pernis. De bezoeker kan de QR code scannen met zijn of haar smartphone en komt op een landingspagina. Daar klikt u op een van onderstaande knoppen om te weten wat er te doen is in Pernis.

Locatievoorziening
Deze (mobiele) website maakt gebruik van de GPS locatie van uw apparaat. Kijk hier hoe u uw locatievoorziening kunt aanzetten op uw mobiele telefoon?
Voor Apple

Voor Android